jueves, 4 de octubre de 2012

5)

La ciència


La ciència pot tenir moltes interpretacions, per a mi és una forma d’entendre tot el que ens envolta mitjançant estudis i demostracions encara que no tots els aspectes de la ciència poden ser demostrats. En el cas de l’Astronomia l’experimentació és limitada ja que no és fàcil reproduir a la Terra alguns dels fenòmens que es produeixen al cosmos. Per això és molt important una bona observació.


La investigació científica

  1. La investigació científica és un sistema complex però es pot dividir en 6 passos:Qualsevol investigació comença amb una pregunta. Per poder fer una pregunta s’ha de sentir curiositat per l’entorn i s’ha de tractar d’entendre perquè i com passen les coses.
  2. Després de formular la pregunta es fa una hipòtesi que dona una possible resposta. La hipòtesi, sobretot, ha de ser coherent i s’ha de basar en coneixements científics bàsics.
  3. El següent pas és la deducció. El que es dedueix de la hipòtesi serveix per planificar l’experiment que es farà posteriorment.
  4. Qualsevol pregunta amb hipòtesi ha de ser comprovada, i aquest procés és possible gràcies als experiments. L’experiment ha de estar ben planificat per poder proposar resultats fiables.
  5. Depenent de com ha sortit l’experiment, el resultat pot coincidir amb la hipòtesi o no. Si el resultat no coincideix s’ha de pensar què podria haver fallat i s’ha de fer una hipòtesi nova. Si el resultat coincideix amb la hipòtesi feta anteriorment es pot fer l’últim pas.
  6. L’últim pas consisteix en fer una conclusió sobre la investigació feta.



La publicitat

Encara que actualment la ciència i la tecnologia està per tot arreu la seva difusió no sempre es correcta. Un exemple són alguns eslògans publicitaris, els quals utilitzen un llenguatge científic que moltes vegades és incorrecte.
REPARACIÓ TOTAL
La publicitat no és ciència, el seu propòsit és vendre els productes. Ens podem trobar amb cassos com els següents:
  • Si en un anunci es menciona que s’ha comprovat “científicament” les persones amb poc coneixement científic poden associar-ho a una veritat absoluta.
  • S’utilitzen les exageracions per donar-li més importància als productes.
  • Es fan servir frases amb llenguatge científic difícil per fer pensar als espectadors que és ciència pura. 
  • Es fan afirmacions difíciles o impossibles de comprovar. 

3 comentarios:

  1. Lena, m'ha agradat molt l'estructura de la teva publicació, està tot molt clar i ben diferenciat. Tot i això, podries haver afegit alguna opinió més.

    ResponderEliminar
  2. La manera estructurada que fas per explicar les coses m'agraden, amb això es fàcil entendre-ho, per exemple en l'investigació cientifica has posat per punts els procesos això esta molt bé a més es clar, encara que podries haver posat més coses que vam treballar a classe.

    ResponderEliminar
  3. Gràcies per les opinions, és veritat que podria haver afegit més coses, el problema va ser que ha sigut difícil ordenar totes les idees, milloraré aquesta part.

    ResponderEliminar